Microsoft, Bing AI Search’ün Web İçeriğini Nasıl Kullandığını Açıklıyor
Microsoft Bing Blogs, Bing web sitesi dizini ile Bing’in yeni sürümünün altında yatan “yeni nesil GPT” arasında bir koordinatör gibi çalışan Bing Orchestrator adlı bir teknolojinin ayrıntıları da dahil olmak üzere yeni yapay zeka tümleşik aramanın nasıl çalıştığı hakkında yeni bilgiler yayınladı.
Microsoft Prometheus Modeli
Microsoft, daha önce OpenAI modeliyle etkileşim için bir teknikler koleksiyonu olan Prometheus AI Modelini açıklamıştı.
En son blog gönderisi, AI ile yeni Bing aramasının ne olduğu hakkında yeni ayrıntılar sağlar.
İlk göze çarpan, OpenAI’nin yeni nesil GPT sürümünü 2022 yazında Microsoft ile paylaşmış olmasıdır.
Bu yeni nesil model, ChatGPT’nin temelini oluşturan teknoloji olan GPT-3.5’ten daha güçlü olan “yaratıcı muhakeme yeteneklerine” sahiptir.
Bu modele maruz kalma, Microsoft araştırmacılarına Prometheus yapay zeka modelini onunla etkileşim kurma konusunda ilham verdi.
Prometheus, Bing arama dizini ile Microsoft’un Yeni Nesil GPT olarak adlandırdığı ve Bing Orkestratörü tarafından koordine edilen şeyin bir birleşimidir.
Bing Orchestrator tarafından Topraklama
Arama ve GPT bileşenleri arasında Bing Orchestrator bulunur.
Bing Orchestrator’ın yaptığı, arama sorgusunu almak ve Bing dizini ile GPT’den yanıt döndürme sürecini koordine etmektir.
Yenilik, Bing arama ve yanıtlarının GPT’ye nasıl “topraklama” sağladığıdır.
Topraklama, AI’nın bu ek verileri cevaba daha fazla bağlam sağlamak için kullanmasına izin veren bir tekniktir, özellikle şu anda veya bir coğrafi bölgede veya diğer bağlamlarda olanlarla ilgili bağlam.
Genel olarak, temellendirme, kelimelere bağlam sağlamanın bir yoludur. Dil modelleri, kelimeleri diğer kelimelerle ilişkili olarak anlar, bunun bununla ilgili olduğu gibi.
Topraklama, Bing’in kullandığı şekilde daha fazla bağlam sağlar.
Bing’in duyurusu şunları açıklıyor:
“…modele ilgili ve yeni bilgiler sağlayarak, son soruları yanıtlamasını ve yanlışlıkları azaltmasını sağlıyor – bu yönteme temellendirme denir.
Başka bir deyişle, model, Bing tarafından sağlanan verileri temel alır ve bu nedenle, Bing Orchestrator aracılığıyla Bing verilerini temel alır.
Bing temellendirme tekniği sayesinde Prometheus, Chat yanıtındaki alıntıları cümlelere entegre edebiliyor, böylece kullanıcılar bu kaynaklara kolayca erişmek ve bilgileri doğrulamak için tıklayabiliyor.”
Web sitesi kaynaklarına alıntılar eklemekle ilgili son kısım çok önemlidir, çünkü sohbet yanıtını daha fazla bilgiye bağlantı içeren Wikipedia benzeri bir yanıta dönüştürür.
Bunlar, AI ile aramayı harmanlamanın oldukça sıra dışı ancak mantıklı bir yolu olan bağlamsal olarak alakalı bağlantılardır.
Bing Orchestrator, yinelemeli sorgular oluşturmak gibi daha fazlasını yapar.
Yeni blog yazısı, AI ile geliştirilmiş Bing hakkında şunları paylaşıyor:
“Prometheus, Bing Orchestrator adlı bir bileşen aracılığıyla yinelemeli olarak bir dizi dahili sorgu oluşturmak için Bing ve GPT’nin gücünden yararlanır ve belirli konuşma bağlamında kullanıcı sorgusu için doğru ve zengin bir yanıt sağlamayı amaçlar.”
Bing, yinelemeli sorguların ne olduğu hakkında ayrıntılara girmez. İteratif, bir tekrar sürecine göndermedir.
Muhtemelen, GPT için daha geniş bir yanıt seti ve bağlam üretmek için bir sorguyu tekrarlamak anlamına gelir.
Bir çizim, Bing Orchestrator’ın arama ve GPT bölümleri arasında nasıl arabuluculuk yaptığını görsel olarak gösterir:

Yapay Zekayla Geliştirilmiş Bing’e İçeriden Bakış
Blog gönderisi, AI ile geliştirilmiş aramanın geleceğinin nasıl olacağına dair artan bilgiye katkıda bulunuyor.
Birçoğu endişe duyuyor çünkü yapay zeka tabanlı aramayı düşündüklerinde akıllarına web sitelerine bağlantı içermeyen yanıtlar sağlayan bir makine geliyor.
Ancak bu tür bir model, Yapay Genel Zeka (AGI) olarak bilinen şeye daha yakındır.
AGI, insan gibi öğrenebilen ve kapsamlı bilgiye sahip bir makinedir.
AI durumu henüz orada değil.
Bing’in blog yazısı, öne çıkan parçacıklar ve bilgi grafiği verilerinin aramayı geliştirmesi gibi yapay zekanın aramayı nasıl geliştirdiğini gösteriyor.
AI zaten aramada. Örneğin Google, spam’i belirlemek için AI kullanır (SpamBrain, AI tabanlı bir spam dedektörüdür).
Başka bir Bing makalesi, AI gelişmiş arama kavramını yardımcı pilot olarak çerçeveliyor (Web için yardımcı pilotunuz olan AI destekli yeni bir Microsoft Bing ve Edge ile aramayı yeniden icat etmek).
Bu, aramanın arka uç (dahili) ve ön uç (kullanıcıya dönük) kısmındaki yenilikleri içerir.
Yardımcı pilot olarak arama makalesi şunları açıklıyor:
“Microsoft Prometheus modeli. Gücünden en iyi şekilde yararlanmamızı sağlayan OpenAI modeliyle çalışmanın tescilli bir yolunu geliştirdik.
Bu yetenekler ve teknikler koleksiyonuna Prometheus modeli diyoruz. Bu kombinasyon, gelişmiş güvenlikle birlikte size daha ilgili, zamanında ve hedefe yönelik sonuçlar verir.
…Çekirdek arama algoritmasına AI uygulama. AI modelini ayrıca, alaka düzeyinde son yirmi yılın en büyük sıçramasına yol açan temel Bing arama sıralama motorumuza da uyguladık. Bu yapay zeka modeliyle, temel arama sorguları bile daha doğru ve alakalı.”
GPT’nin aramaya bu şekilde uygulanmasının, arama deneyimine yönelik bir iyileştirmeden daha fazlası olduğuna geri dönerek, Microsoft, GPT’nin entegrasyonunu, karmaşık aramanın sunduğu zengin yanıtları sağlayamayan klasik on mavi bağlantının ötesinde aramanın devam eden gelişiminin bir parçası olarak görüyor. talep sorgular.
Microsoft arama yardımcı pilot makalesinde şunlar açıklanmaktadır:
“Yeni kullanıcı deneyimi. Arama, tarayıcı ve sohbet ile nasıl etkileşime girdiğinizi, bunları birleşik bir deneyime çekerek yeniden tasarlıyoruz. Bu, web ile etkileşime geçmenin tamamen yeni bir yolunun kilidini açacak.”
Bing AI Arama açıklayıcı makalesini okuyun:
Yeni Bing’i Oluşturmak
Shutterstock/Mix ve Match Studio tarafından öne çıkan görsel
window.addEventListener( 'load2', function() { console.log('load_fin');
if( sopp != 'yes' && !window.ss_u ){
!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');
if( typeof sopp !== "undefined" && sopp === 'yes' ){ fbq('dataProcessingOptions', ['LDU'], 1, 1000); }else{ fbq('dataProcessingOptions', []); }
fbq('init', '1321385257908563');
fbq('track', 'PageView');
fbq('trackSingle', '1321385257908563', 'ViewContent', { content_name: 'how-bing-ai-search-uses-web-content', content_category: 'news seo' }); } });
Bir cevap yazın