Her Sitede Olması Gereken 11 WordPress Eklentisi
WordPress ile ilgili heyecan verici şeylerden biri, istediğiniz her şeyi yapan bir web sitesi oluşturmak için sınırsız potansiyele sahip olmasıdır.
Eklentileri yüklemeden önce, çalışanı ve site ziyaretçilerini mutlu tutmak için gerekli olan en temel WordPress eklentilerini seçmek için bir plan oluşturmak iyi bir fikirdir.
Temel WordPress Eklentileri
Temel olmayan birçok WordPress eklentisi, bir web sitesini yavaşlatacak şekilde işlevsellik veya stil ekler. Çoğu zaman, aynı şeyi bir eklenti olmadan gerçekleştirmenin daha iyi yolları vardır.
Ancak (tartışmalı olarak) hiçbir sitenin onsuz olmaması gereken temel eklentiler vardır.
11 temel eklentinin bir listesini oluşturmak, kişinin kendi deneyimi ve bilgisi ile sınırlı olan öznel bir alıştırmadır.
Temel olarak seçtiğim her eklenti için, daha karmaşık (veya daha basit) olabilecek farklı ihtiyaçlar için daha uygun bir şey yapan, dikkate alınmaya değer pek çok eklenti olduğuna şüphe yok.
Bu nedenle, bunu diğer kısa listelere eklemek için bir kısa liste olarak düşünmek muhtemelen en iyisidir.
Başlamak için en iyi yer, ne tür eklentilerin gerekli olduğuna dair öznel bir görüşle başlamaktır.
Muhtemelen, neredeyse her WordPress web sitesi için gerekli olan dört gerekli eklenti türü vardır.
Güvenlik İçin WordPress Eklentileri
Güvenlik eklentileri için birçok mükemmel seçenek var. Seçenekler arasında üçü benim için dikkate değer olarak öne çıkıyor.
Sitenizi Güvende Tutmak İçin WordPress Güvenlik Kılavuzunu da okuyun
1. Wordfence
Wordfence, sitenin yaygın olarak istismar edilen alanlarını kilitleyerek bir web sitesini dış tehditlere karşı güçlendirir ve izinsiz girişleri kontrol etmek için kötü amaçlı yazılım taramasına sahiptir.
Kötü amaçlı dosyaların genellikle saklandıkları WordPress klasörlerinde yürütülmesini engellemek, eklentilerin ve temaların güncellenmesi gerektiğinde uyarılar göndermek ve güçlü parolaları zorlamak için bir seçenek sağlamak gibi şeyler yapar.
Hatta daha önce Premium bir özellik olan iki faktörlü kimlik doğrulamayı başlatma seçeneği de sunar, şimdi ücretsiz sürümde mevcuttur.
Ancak, ana özelliği güvenlik duvarıdır.
Wordfence, kötü amaçlı etkinlikleri veya kullanıcı aracısı profillerini otomatik olarak algılayan ve bunları anında engelleyen yerleşik güvenlik duvarı kurallarına sahiptir.
Dış tehditlerin genellikle güvenlik duvarına karşı bir şansı yoktur, ancak kendi özel güvenlik duvarı kurallarınızı eklemek, kötü niyetli botlara karşı gerçekten çekici getirebilir.
Örneğin, sitelerimden birkaçı, Chrome’un 2 yıllık bir sürümü olan Chrome 90 kullanıcı aracısını kullanan botların bilgisayar korsanlığında artış yaşadı. Bu tarayıcı sürümünün şu anda %0,08’den daha az bir pazar payı var.
Bu, tüm kullanıcı aracılarını o kullanıcı aracısıyla engellemenin, gerçek bir kullanıcıyı engelleme olasılığının düşük olduğu anlamına gelir.
Chrome 90 kullanan tüm bot örneklerini engelleyen özel bir kural eklemek, her ay binlerce bilgisayar korsanını anında engelledi.
Manuel güvenlik duvarı ayarlarının aşırı kullanımının (birçok IP adresinin engellenmesi gibi) performansın düşmesine neden olabileceğini unutmamak önemlidir.
Bu nedenle, Wordfence otomatik kilitleme yararlıdır çünkü belirli bir süre sonra sona erer ve bu da veritabanının şişmesini önler.
Wordfence, Ortak Güvenlik Açıkları ve Etkilenmeler Programı tarafından bir CVE Numaralandırma Yetkilisi olarak da yetkilendirilmiştir.
Bu, ona, araştırmacılarının keşfettiği güvenlik açığı bilgilerine katkıda bulunma ve bunları bir güvenlik açıkları veritabanı olan CVE® Programına ekleme yetkisi verir. Bundan sadece Wordfence’in ne kadar yetkili ve uzman bir kuruluş olduğunu göstermek için bahsediyorum.
4 milyondan fazla kullanıcı Wordfence’e güveniyor ve bunun iyi bir nedeni var çünkü yapılandırması kolay ve çalışıyor.
Wordfence’in Premium sürümü, en güncel tehdit imzalarını alan daha gelişmiş bir güvenlik duvarı sunar.
2. Sucuri
Şu anda GoDaddy’ye ait olan Sucuri, bir güvenlik denetimi, kötü amaçlı yazılım taraması ve web sitesi sağlamlaştırma çözümüdür.
Wordfence’deki özellikleri kopyalamaz, bu nedenle iki parçalı bir güvenlik çözümü olarak Wordfence ile birlikte çalışabilir.
Sucuri, kullanıcıları değişen dosyalara karşı uyaran, web sitesini izinsiz girişlere karşı güçlendiren ve birisi oturum açtığında olduğu gibi güvenlik bildirimleri sunan bir dosya bütünlüğü tarayıcısına sahiptir.
Sucuri’nin ücretli sürümü, tehditleri aktif olarak engelleyen bir güvenlik duvarı sunar.
Sucuri’nin ücretsiz sürümlerini Wordfence ile birlikte kullanmak, olağanüstü düzeyde WordPress güvenliği sunar.
3. Akismet Spam Koruması
Akismet Spam Koruması 5 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. WordPress’in yaratıcısı Matt Mullenweg tarafından kurulan kar amacı gütmeyen bir şirket olan Automattic tarafından oluşturulmuştur.
Akismet ve WordPress CMS arasındaki kusursuz entegrasyona güvenebilirsiniz.
Akismet, iletişim formlarını ve yorum bölümlerini korumak için uygulanması kolaydır. Yorumların açık olduğu ve/veya bir iletişim formunun bulunduğu herhangi bir siteye yüklemek için yararlı bir eklentidir.
WordPress Eklentilerini Yedekleyin ve Geri Yükleyin
4. UpdraftPlus WordPress Yedeklemesi
UpdraftPlus WordPress Yedekleme eklentisine 3 milyondan fazla kullanıcı güvenmektedir. Siteyi önceki bir sürüme döndürmeyi basitleştiren, kullanımı kolay bir yedekleme çözümüdür.
Bir siteyi bir sunucudan başka bir sunucuya taşımak ve yanlış düğmeye bastıktan ve şablonumu sildikten sonra kurtarmak için başarıyla kullandım.
Bir sunucudan diğerine geçiş, UpdraftPlus ile yedekleme yapmak, yeni sunucuda WordPress’i kurmak, UpdraftPlus eklentisini yeni kuruluma eklemek ve ardından siteyi bir yedekten kurtarmak için UpdraftPlus kullanmak kadar basittir.
Bu kadar. UpdraftPlus ile bir siteyi taşımak o kadar kolay ki sihir gibi geliyor.
SEO WordPress Eklentileri
Bir web sitesi yayınlamak için optimizasyonlar gerekir.
WordPress SEO eklentileri, bir düğmeye basılması anlamında SEO yapmaz ve site sihirli bir şekilde arama için optimize edilmiştir.
İyi optimize edilmiş bir web sitesinin gerektirdiği teknik işleri gerçekleştirmeyi kolaylaştıran araçlardır.
Aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok SEO eklentisi vardır ve bunların arasından ikisi SEO topluluğunda oldukça saygındır.
Ayrıca 13 En İyi WordPress SEO Eklentisini okuyun
5. Derece Matematik SEO
Rank Math SEO, hızla 1 milyondan fazla kullanıcı kazanan nispeten yeni bir SEO eklentisidir.
Kullanımı kolay bir arayüze sahiptir ve IndexNow ve yerel SEO optimizasyonları gibi diğer eklentilerde ücretli sürüm gerektiren birçok özellik sunar.
Tüm önemli teknik SEO işleri Rank Math tarafından gerçekleştirilir. Ayrıca içeriği optimize etmek için ek özelliklere sahiptir.
Rank Math’ın ücretsiz sürümünde gelen önemli özelliklerden bazıları:
- Yapılandırılmış Veri.
- Microsoft Bing IndexNow ile anında indeksleme entegrasyonu.
- Google Instant Indexing entegrasyonu (bir sayfa eklendiğinde, güncellendiğinde veya kaldırıldığında Google’ı uyarır).
- XML Site Haritası.
- Galeta unu.
- Yerel SEO.
- Dahili bağlantı.
- Anahtar kelime sıralaması takibi.
Rank Math’ın yapılandırılması kolaydır ve içerik için yapay zeka asistanı gibi diğer özelliklerin yanı sıra teknik SEO için kapsamlı özellikler sunar.
6. Yoast SEO
Yoast SEO, 5 milyondan fazla kurulumla dünyanın en popüler SEO eklentisidir.
Yoast üzerinde çalışan birçok geliştirici, bu eklentiyi oluşturan kodlamanın kalitesi hakkında bir fikir veren WordPress çekirdeğinin kendisine de katkıda bulunur.
Yakın zamanda güncellenen kullanıcı arayüzü, tüm teknik seviyelerdeki kullanıcıların gelişmiş teknik SEO görevlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirmesini kolaylaştırır.
Yoast SEO, SEO hakkında hiçbir şey bilmeyen yeni başlayanlar için iyi bir seçimdir, ancak ileri düzey kullanıcılar için de yararlıdır.
Bu eklenti, WordPress iş akışına kusursuz entegrasyonuyla bilinir.
Yoast SEO’nun WordPress çekirdeğine de katkıda bulunan uzman geliştiriciler tarafından oluşturulduğunu bilmek güven veriyor.
Ayrıca okuyun Yoast SEO WordPress Eklentisine En İyi 7 Alternatif
İletişim Formu WordPress Eklentileri
Sayısız web sitesi türünün ihtiyaçlarını karşılayan birçok iletişim formu seçeneği vardır.
Özellikle görev açısından kritik değilse, bir temanın yerleşik iletişim formunu kullanmak mükemmel bir çözümdür.
Ancak üçüncü taraf bir iletişim formu eklentisi eklemek, bir iletişim formuyla yapabileceklerinizin olanaklarını genişletir.
7. İletişim Formu 7
İletişim Formu 7, 5 milyondan fazla kullanıcının güvendiği, kullanımı kolay bir iletişim formudur. Bu iletişim formunun vahşi popülaritesi, onu kullanmanın beyinsiz olduğu anlamına gelmelidir, ancak dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.
İletişim Formu 7’nin, iletişim formunun bulunmadığı sayfalar da dahil olmak üzere bir sitedeki tüm sayfalara destekleyici dosyalar ve komut dosyaları eklediği söylenir.
Bu, web sayfalarına gereksiz betikler ekleyerek onları yavaşlattığı için son yıllarda gözden düşen eski usul bir kodlama uygulamasıdır.
Bir eklentiden bir komut dosyası çok büyük bir fark yaratmayacak. Ancak, bir siteyi bazı durumlarda bazı insanlar için yanıt vermemesine neden olacak kadar ağırlaştıran, diğer tüm gereksiz komut dosyalarının kümülatif etkisidir.
Bazı sitelerde İletişim Formu 7’yi kullanan ve yapılandırmanın ne kadar kolay olduğunu, Akismet’i eklemenin basitliğini ve genel olarak sorunsuz dağıtımı takdir eden müşterilerim var.
Kritik olmayan senaryolar için kötü bir seçim değil.
Temel bir site için ihtiyacınız olan tek şey basit bir iletişim formuysa, İletişim Formu 7 iyi bir seçimdir.
Daha karmaşık ihtiyaçlar için başka seçenekler de var ama bu, temel durumlar için iş görüyor ve kullanımı çok kolay.
8. WPForms (WP Forms Lite)
WP Forms, İletişim Formu 7’den bir adım ötededir.
WP Forms kullandım ve kullanımının kolay olduğunu gördüm. Ayrıca Divi ve Elementor gibi WordPress web sitesi oluşturucularıyla kolayca bütünleşir.
Ücretli sürümlerin farklı seviyeleri vardır ve her seviye giderek daha gelişmiş özellikler ve yetenekler sağlar.
Tek ihtiyacınız olan bir iletişim formu olduğunda, ücretsiz sürüm iyi bir çözümdür.
9. Ninja Formları
Ninja Forms, kullanımı kolay başka bir iletişim formu oluşturucudur – ancak bu, giderek daha karmaşık işlevlere sahiptir.
Ninja Forms ile ilgili çekici olan şey, işlevselliğini artıran eklentiler satın alınmasına izin veren modüler bir yaklaşım kullanmasıdır. Ücretli eklentiler, çok adımlı formlar ve koşullu mantık gibi işlevleri içerir.
Bununla birlikte, Ninja Forms’un ücretsiz sürümü, diğer iletişim formlarında premium özellikler olan seçeneklere sahiptir.
Örneğin, Akismet ve Google ReCaptcha dostudur ve yüklemeleri barındırabilir, PayPal ve diğer ağ geçitleri aracılığıyla ödemeleri kabul edebilir, MailChimp, Constant Contact, çoklu CRM’ler ve daha fazlasıyla entegre olabilir.
Site büyüdükçe mevcut özelliklerle başlamak ve bunları genişletmek iyi bir seçimdir.
10. Müthiş Formlar
Formidable Forms, etkileyici olması, çok sayıda özellik ve yeteneğe sahip olması ve diğer birçok iletişim formundan çok daha fazlasını başarabilmesi nedeniyle mükemmel bir şekilde adlandırılmıştır.
Bir iletişim formundan daha fazlasıdır çünkü aynı zamanda sınavlar ve anketler oluşturabilen bir müşteri adayı oluşturma formu oluşturucu işlevi de görür.
Özellikle çekici bir özelliği, WCAG/A11Y uyumlu formlar oluşturması, yani erişilebilir olmasıdır.
Ücretsiz Lite sürümü, oldukça yetenekli bir form oluşturucudur.
Ancak Formidable’ın ücretli Premium sürümü, olası satış yaratma ve iş için yararlı olan ve aynı zamanda çok daha fazlasını yaratma yeteneğine sahip kapsamlı bir özellik setine sahiptir.
11. Yerçekimi Formları
Gravity Forms, karmaşık ihtiyaçları ve entegrasyonları olan siteler için yararlı olan çok sayıda gelişmiş özellik sunan ücretli bir iletişim formudur.
Gravity Forms, kendisini veri yakalama için yararlı bir form yöneticisi olarak pazarlar. Pazarlama kampanyaları ve para kazanma için son derece uygundur.
Temel sürüm bile SendGrid, HubSpot, Emma ve MailChimp gibi hizmetlerle güçlü entegrasyonlara sahiptir.
Ücretli Pro sürümü, CRM entegrasyonları ve ödeme kontrol seçenekleri ekler.
Elite seviyesinde kuponlar, coğrafi konum ve daha fazlasını içerir.
Temel WordPress Eklentileri
WordPress eklentilerinin bir listesini oluşturmak öznel bir alıştırmadır; Bu listenin amacı, aramanızı daraltmanıza yardımcı olacak kısa bir eklenti listesi oluşturmaya yardımcı olmaktır.
Diğer birçok eklenti, belirli bir durum için daha uygun olabilir.
Ve sorun değil.
Çünkü tam olarak istediğinizi yapan bir web sitesi oluşturma özgürlüğü, WordPress’in dünyanın 1 numaralı CMS seçimi olmasının nedenlerinden biridir.
Daha fazla kaynak:
Öne Çıkan Görsel: Krakenimages.com/Shutterstock
Bir cevap yazın