Google Search Console Toplu Veri Dışa Aktarma Burada
Google, toplu veri aktarımı adı verilen yeni bir özelliğin son duyurusu ile pazarlamacıların ve SEO uzmanlarının hayatını çok daha kolay hale getirmek üzere.
Bu yeni araçla, verileri Google Search Console’dan Google BigQuery’ye sürekli olarak aktararak verileri daha kapsamlı bir şekilde keşfetmenizi sağlar.
Bu özellik, kullanıcı arabirimi, Looker Studio bağlayıcısı (eski adıyla Data Studio) veya Search Analytics API aracılığıyla tüm verilerine erişimi olan küçük ve orta ölçekli siteler tarafından zaten kullanılabilir.
Ancak bu yeni özellik, on binlerce sayfası olan veya günde on binlerce sorgudan trafik alan büyük web siteleri için oyunun kurallarını değiştirecek.
Google’ın Toplu Veri Dışa Aktarımı Nedir?
Toplu veri dışa aktarma, anonimleştirilmiş sorgular dışında tüm performans verilerinizin günlük veri dökümlerini dışa aktarmanıza olanak tanıyan bir araçtır.
Veriler daha sonra gelişmiş analiz ve görselleştirme teknikleri kullanılarak analiz edilebilir ve bu da keşfetmeyi kolaylaştırır.
Toplu Veri Dışa Aktarma Nasıl Kurulur?
Yeni bir rapor yapılandırmak için BigQuery hesabınızı verileri alacak şekilde hazırlayın ve ayrıntılarınızı Search Console ayarlarında ayarlayın.
İhracat simülasyonu başarılı olduğunda, tüm mülk sahipleri bir e-posta bildirimi alacak ve devam eden ihracatları 48 saat içinde başlayacak.

Toplu Veri Dışa Aktarmalarında Hangi Veriler Mevcuttur?
Veriler mülke, URL’ye ve o gün için hangi verilerin kaydedildiğine dair bir kayda göre toplanır. Üç tablo mevcuttur:
- Arama verisi_site_impression: Sorgu, ülke, tür ve cihaz dahil olmak üzere mülke göre toplanan verileri içerir.
- Searchdata_url_impression: Sorguların ve zengin sonuçların daha ayrıntılı bir görünümünü sağlayan URL’ye göre toplanan verileri içerir.
- İhracatGünlüğü: O gün için hangi verilerin kaydedildiğinin kaydı. Başarısız dışa aktarma işlemleri burada kaydedilmez.

Toplu Veri Dışa Aktarma Neden Önemli?
Bu araç, sonuçları daha etkili ve kapsamlı bir şekilde aramak için dahili sistemlerden gelen sayfa düzeyinde bilgileri birleştirmeyi kolaylaştırır.
Sonuç olarak, web sitesi sahipleri ve SEO uzmanları, uzun kuyruklu sorguları analiz ederek daha fazla içerik fırsatı bulabilir.
Google’ın bu özelliği önümüzdeki hafta içinde kullanıma sunması ve bunun nasıl olacağını planlamaya başlamanız için size bir şans vermesi bekleniyor.
Öne Çıkan Resim: eamesBot/Shutterstock
Kaynak: Google
window.addEventListener( 'load2', function() { console.log('load_fin');
if( sopp != 'yes' && !window.ss_u ){
!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');
if( typeof sopp !== "undefined" && sopp === 'yes' ){ fbq('dataProcessingOptions', ['LDU'], 1, 1000); }else{ fbq('dataProcessingOptions', []); }
fbq('init', '1321385257908563');
fbq('track', 'PageView');
fbq('trackSingle', '1321385257908563', 'ViewContent', { content_name: 'google-search-console-bulk-data-export-is-here', content_category: 'news digital-marketing-tools' }); } });
Bir cevap yazın