Omicron varyantı öbür varyantlara kıyasla hayli süratli yayılıyor. Hal bu türlü olunca uzaktan eğitim olacak mı sorusu da akıllara takıldı. YÖK bu bahse netlik getiren kimi açıklamalarda bulundu.

İşte YÖK’ün uzaktan eğitim açıklaması

Prof. Dr. Erol Özvar şöyle konuştu: “Eğitim ve öğretimin devamı yükseköğretim kurumları için olağanüstü değerli bir öncelik. Bizler pandemi devrinde, salgın devrinde de üniversitelerimiz eliyle hiçbir vakit çok kısa bir devir hariç eğitim öğretimimiz kesintiye uğramadı. Bu bizler için olağanüstü değerlidir. YÖK bütün vilayetlerimizde bu salgın ortamında eğitim, öğretim faaliyetlerini sürdürdü. İnşallah bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir.

Salgın yüz yüze eğitim faaliyetlerini sürdüremeyecek bir duruma gelmesi durumunda ki o vakit bütün üniversitelerimiz, Sıhhat Bakanlığı ve Bilim Konseyi’nin görüşleri ve kararları doğrultusunda bu eğitim, öğretim ve tarzları konusunda da karar almaya yetkilidirler. Bu bahiste yetkili YÖK, kararları üniversitelerimizin idarelerine bırakmış vaziyettedir. Bu türlü olmasının daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Zira salgın kurallarının her vilayette birbirinden farklılık gösterdiğini hepimiz çok güzel biliyoruz. Bu çerçevede üniversitelerimiz bu salgınla ilgili olarak ellerindeki bilgiye bakarak ve vilayetteki Hıfzıssıhha Heyeti, Valilik ve başka ilgili ünitelerle istişareler etmek suretiyle üniversiteleriyle alakalı kararlar alabilecektir.Bir kısım üniversitelerimizde online yahut dijital olarak uzaktan öğretim yoluyla verilen ders sayılarında yahut oranlarında farklılık olabilir. Bunlar üniversitelerimizin aldığı karar gereğidir, bunu da bu vesileyle söz etmek istiyorum.”