Yemeksepeti ve Banabi kuryeleri, maaşlarına yapılan düşük artırımı protesto etmek için aksiyonlarını sürdürüyor. Kuryeler üçüncü defa kontak kapattı. Şirketin İstanbul Levent’teki Genel Müdürlüğü önünde toplanan sendikalı kuryeler insanları uygulamayı silmeye ve boykota davet ediyor.

Kuryeleri temsilen Nakliyat İş Sendikası Genel Lideri Ali İstek Küçükosmanoğlu, “Bugün Türkiye’nin dört bir tarafında Yemeksepeti’nde çalışan emekçi kardeşlerim İstanbul’da başlayan ve başka bölgelerde de yayılan bu direnişe kontak kapatarak depolarında işe çıkmayarak bu çabaya katılmaktadırlar” dedi.

YemekSepeti boykot kampanyası büyüyor

Nakliyat İş Sendikası Genel Lideri Küçükosmanoğlu, hareket sırasında bir açıklama yaptı. “Bugün hak uğraşımızın, ekmek kavgamızın bugün üçüncü günü” diyen Küçükosmanoğlu, şu sözleri kullandı:

“Bugün hak uğraşımızın, ekmek kavgamızın bugün üçüncü günü. Bugün geçmiş günlere nazaran daha güçlüyüz. Türkiye’nin dört bir tarafında Yemeksepeti’nde çalışan emekçi kardeşlerim İstanbul’da başlayan ve başka bölgelerde de yayılan bu direnişe kontak kapatarak, bana bir depolarında işe çıkmayarak bu uğraşa katılmaktadırlar. Bugün Ankara’da, Eskişehir’de, İzmir’de de basın açıklamaları, aksiyonlar var. Adana’dan, Bursa’dan, Türkiye’nin değişik depolarından görüştüğümüz arkadaşlarımız da bu direnişle birlikte, bu direnişe işi yavaşlatarak dahil oluyorlar.”

Aksiyona takviye de Twitter kullanıcılarından geldi. Bir çok Twitter kullanıcısı uygulamayı silerek YemekSepeti’ni boykot etmeye davet ediyor. Hareketler şu anda devam ediyor.