Xiaomi bu ortalar farklı bir dava ile uğraşıyor. Şu anda teknoloji devi haline gelen Xiaomi daha evvel, müşterilere kulaktan kulağa satış yapmak için uğraşıyordu. Yıllar sonra, şirket artık eskisi üzere bir startup pozisyonunda değil. Artık aygıtlarını hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak pazarlıyor. Fakat şirketin reklamlardan biri artık bir ceza ile sonuçlandı.

ITHome tarafından hazırlanan bir rapora nazaran, Xiaomi kendi ülkesinde yanlış reklam için 20.000 ¥ (3.141 $) para cezasına çarptırıldı. Bu ceza, Çin hükümetinin piyasa kontrol departmanı tarafından “Çin Halk Cumhuriyeti Reklam Yasasını” ihlal ettiği için verildi.

Xiaomi para cezasına çarptırıldı!

Geçen yıl şirket, Tmall’da Redmi K30 5G için bir banner reklamında yanılgı yapmıştı. Tanıtım fotoğrafında, akıllı telefonun ‘Samsung AMOLED ekran’ özelliğine sahip olduğundan bahsedildi. Lakin gerçekte, aygıt bir LCD panele sahip.

Görünüşe nazaran afiş reklamından sorumlu kişi son resmi tekrar denetim etmemiş. Bu yanılgıyı yapan kişi, aslında Samsung Display tarafından sağlanan bir AMOLED panele sahip olan Redmi K30 Pro 5G’nin özellikleriyle karıştırılmış olabilir.
Xiaomi’nin o vakitler en çok satan 5G akıllı telefonunun bilerek yanlış reklamını yapmak istediğini düşünmüyoruz. Çünkü bu kadar büyük bir firma için bu bir risk olur. Bu mevzudaki fikirleriniz nelerdir? Aşağıdaki yorum kısmında bize fikirlerinizi belirtmeyi unutmayın.