Xiaomi, aygıtları için Yeni yazılım güncelleme siyasetini açıkladı. Siyasete nazaran, yeni Xiaomi akıllı telefonları üç jenerasyon Android işletim sistemi güncellemesi ve dört yıllık Android güvenlik düzeltme eki yükseltmesi alacak.

Xiaomi, orta sınıf ve amiral gemisi aygıtları için nizamlı olarak iki Android güncellemesi ve üç yıllık güvenlik güncellemesi sunuyor. Hasebiyle yeni güncelleme siyaseti, Xiaomi’nin yazılım güncelleme siyasetinde yer alan büyük bir adım olarak görünüyor.

Evvelki aygıtlar için, Android ve güvenlik yükseltmelerini genişletmek kolay bir iş değil, fakat Xiaomi, Android işletim sistemini ve güvenlik yamaları güncellemelerini akıllı telefonlarına genişletme mümkünlüğünü değerlendirdiğini onayladı. Yani ilerleyen vakitlerde çok eski modellere bile büyük güncellemeler gelebilir. Hoş haberin akabinde firmadan ilerleyen vakitlerde açıklama yapması bekleniyor.

Xiaomi’den yeni güncelleme siyaseti

Size üç jenerasyon Android işletim sistemi güncellemesi ve dört yıllık Android güvenlik yaması güncellemesi alacak aygıtların listesini sunuyoruz. Listedeki aygıtlar yeni modeller lakin bu siyasetin birinci adımı olduğu için ilerlediği iz günlerde daha fazla aygıt listeye eklenebilir.

Aygıt Listesi

Xiaomi 11T

Xiaomi 11T Pro

Xiaomi 11 Lite 5G NE

Xiaomi 12/12 Pro/Ultra – Bekleniyor

Redmi K50/K50 Pro – Bekleniyor

18 Ocak 2022:

28 Aralık’ta piyasaya sürülen Xiaomi 12, 12X ve 12 Pro modelleri, Android 12 tabanlı MIUI 13 yazılım sistemi ile yüklenmiş olarak geliyor. Lakin Xiaomi, aygıtların üç büyük yazılım güncellemesi alıp almayacağını şimdi açıklamadı. İleride bu mevzuyla ilgili birtakım bilgiler gelebilir.