Spor dünyasından Rusya’ya tepki!
Rusya Ukrayna krizi sonunda savaşa dönüştü. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasıyla savaşa dönüşen olay herkes tarafından reaksiyon topladı. Spor topluluğundan da yansılar gecikmedi.
Spor dünyasından Rusya’ya tepki!
Rusya ve Ukrayna ortasında uzun mühlet devam eden tansiyon artık savaşa dönüştü. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasıyla başlayan olaylar iki gündür devam ediyor. Ekonomik yaptırımları da beraberinde getiren olaya müdahale eden rastgele bir ülke olmadı.
Rusya’nın saldırmasıyla birlikte direkt olarak dolar kuru ve altın etkilendi. Uzun müddettir 13,50 düzeyinde yatay devam eden dolar kuru savaşın başlamasıyla 14,50 düzeylerine kadar çıktı. Altının gramında ise 900 üzeri fiyatlandırma görüldü.
Şu anda 13,77 düzeyine kadar gerilemiş olan dolar kuru ne yazık ki yapılacak olan yaptırımları engellemiyor. Rusya ve Ukrayna kriziyle ilgili en çok tesirin hissedileceği bir başka nokta da akaryakıt artırımları olacak. Akaryakıta bu akşamdan itibaren artırım yapılacağı söyleniyor. Bölgede yaşananlar yalnızca bölge halkını değil tüm dünyayı etkiliyor desek yanlış olmaz. Putin müzakere görüşmelerine katılacak mı merakla bekleniyor.
Bir cevap yazın