Shiba Inu (SHIB) sahipleri evvelki üç ay içinde kademeli olarak yükseliyordu, fakat merkezi olmayan kripto para ünitesi son vakitlerde yalnızca on gün içinde yaklaşık 55.000 sahibini kaybetti.

SHIB, 10 gün içinde yaklaşık 55.000 yatırımcısını kaybetti! Pekala neden?

Şaşırtan olarak, son on gün içinde SHIB, CoinMarketCap bilgilerine nazaran 15 Mart’ta 1.198.789 göğüs token sahibine sahipken, 25 Mart prestijiyle 54.671 düşüşle 1.144.118’e geriledi.

SHIB toplam adresleri düşüşte. Kaynak: CoinMarketCap

Ağdaki köpek göğüs para ünitesini tutan eşsiz adreslerin toplam sayısı, tek bir günde 32.832 şahısla kıymetli bir düşüş gördüğü 17 Mart’a kadar istikrarlı bir formda artıyordu.

Artık son düşüş, varlığa olan ilgi azalıyor üzere göründüğü için sahiplerin sayısının düştüğü arka arda dokuzuncu düşüşe işaret ediyor.

Mart ayının başlarında finans tahlilleri ile bilinen Finbold, Shiba Inu tokenini içeren zincir üstü süreçlerin ölçüsünün arka arda dördüncü ay düştüğünü açıklamıştı. Ocak-Şubat 2022 devrinde, bu sayı %9,27 düşüşle 283.268’den 257.003’e düştü.

SHIB neden sahiplerini kaybediyor?

17 Mart’ta, takas edilemeyen jetonların (NFT’ler) bir koleksiyonu olan Bored Ape Yat Kulübü, yeni kripto para ünitesi simgesi ApeCoin’in (APE) piyasaya sürüldüğünü duyurdu ve kripto para piyasasına büyük ilgi gösterdi.

APE birinci piyasaya sürüldüğünde, tokenin kıymeti kısa bir müddet sonra süratle kabaca 8,50 dolara düşmeden evvel 40 doların üzerine fırladı. Lakin token, kıymeti sadece 24 saat içinde neredeyse %70 oranında artarak çabucak geri döndü.

Birebir vakit dilimleri göz önüne alındığında, SHIB’den ApeCoin’e bir harekete yol açmış olabilecek mevcut tanınan hayvan temalı kripto para ünitesinin etrafındaki coşku ve vızıltıda bir değişiklik olduğu düşünülebilir. Daha evvel de belirtildiği üzere, dijital varlık için zincir üstü süreçlerin sayısı azalmaktadır.

Ek olarak, Google dataları , ‘Shiba Inu jeton satın al’ aramasına ilginin son vakitlerde düştüğünü ve Google Trends puanının 30 Kasım 2021’de 100’den 28 Şubat’ta yalnızca üçe düştüğünü ve bu da ilginin azaldığını gösteriyor. Bu periyotta şaşırtan bir yüzde.

Yasal İkaz: Bu sitedeki içerik yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım spekülatiftir. Yatırım yaparken sermayeniz risk altındadır.