Savaş mağdurları Türkiye’ye geliyor
Rusya 10 günden fazla bir müddettir Ukrayna’yı vuruyor. Savaşın patlak verdiği birinci günden beri orada mahsur kalan Türk vatandaşları Türkiye’ye gelişinin sürdürüyor.
Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülen bir tertiple ülkeden tahliye edilen Türk vatandaşlarının yanı sıra Ahıska Türkleri ve Ukraynalılar da Edirne’deki hudut kapılarından ülkemize giriş yapıyor.
Savaş mağdurları Türkiye’ye geliyor
10 günden fazladır Rusya, Ukrayna’yı vuruyor. Yapılan müzakerelere karşın bir barış haberi çıkmadı. Savaştan kaçan aileler Türkiye’ye sığınmanın ıstırabını yaşıyor. Savaş çıktığından beri orada mahsur kalan Türklerin yanı sıra Ukraynalılar da Türkiye’ye geliyor. Ukrayna vatandaşı Kristina Konshyna, yorucu bir seyahatin akabinde Türkiye’ye ulaştıklarını belirtti.
Konshyna, “Durum orada sahiden çok makûs. Biz geldik ancak büyükannemi orada bıraktığım için çok üzgünüm.” sözlerini kullandı. Kiev’den gelen Orkun Gudu, yolcukları çok zahmetli geçse de Dışişleri Bakanlığının çok yeterli tertip yaptığını, orada kalan insanları mağdur etmediğini lisana getirdi.
Rusya askerleri Kiev ve etrafını kuşatmış durumda. Kiev’e girilmesi durumunda da durum daha berbata gidecektir. Yapılan tüm müzakere çalışmalarına karşın ne yazık ki iki taraf ortasında bir müzakere sağlanmış değil. Yaşananlar ise bölgedeki beşerlerle kalmayıp herkesi makûs etkiliyor. Rusya, uzun müddettir Ukrayna’yı bombandırman altında tutuyor. Ukrayna vatandaşları ise ülkelerini en yeterli biçimde savunmaya çalışıyor.
Bir cevap yazın