Nijerya Merkez Bankası (CBN), 2021’de kripto para süreçlerini kolaylaştırdığı argümanıyla dört bankaya 800 milyon ₦ (1,9 milyon dolar) para cezası verdi.

Nijerya’da 4 bankaya 1,9 milyon dolarlık kripto para cezası!

Bir Bloomberg raporuna nazaran Access Bank Plc, Stanbic IBTC Bank, Fidelity Bank Plc ve United Bank for Africa Plc, tüketicilerin kripto para üniteleriyle süreç yapmasını yasaklayan kısıtlamalara uymadıkları için CBN tarafından cezalandırıldı.

Para cezaları, Nijerya Merkez Bankası’nın ticari borç verenlerin, merkez bankasının Nijerya’nın finansal sistemine temsil ettiklerine inandığı ziyan nedeniyle kripto para ticaretini yasaklayan Şubat 2021 yönergesine uymasını sağlamaya yönelik tedbirlerinin bir kesimi.

Merkez bankası “gelişmiş yetenek” kullanarak süreçleri tespit etti

Salı günü yatırımcılarla yaptığı konferans görüşmesinde Stanbic IBTC Bank CEO’su Wole Adeniyi, Nijerya Merkez Bankası’nın Standard Bank Group Ltd’nin lokal yan kuruluşunu kripto süreçleri için kullanıldığına inanılan iki hesap için 200 milyon ₦ (478.595 $) cezalandırdığını belirtti.

Adeniyi, bankanın 2021’de kripto para ünitesi süreçlerini yasaklayan bir CBN düzenlemesine uymak için gerekli her şeyi yapmış olmasına karşın, bankanın sistemlerinin kripto tüccarlarına bağlı iki banka hesabını bulamadığını paydaşlara bildirdi.

Enteresan bir biçimde, Nijerya Merkez Bankası, Stanbic IBTC Bank’ın sahip olmadığı ileri teknolojiyi kullanarak iki hesabı tespit edebildi.

Müşteri süreçleri Nijerya bankalarına bir servete mal oldu

Nijerya Borsası Ltd.’ye yapılan bir dosyalama , ülkenin varlıklara nazaran en büyük borç vereni olan Access Bank Plc’nin müşterilerin kripto hesaplarını kapatmadığı için 500 milyon ₦ (1.196.487 $)para cezasına çarptırıldığını ortaya koyuyor.

Kredi verenlere nazaran, bir müşterinin kripto süreçleri United Bank for Africa Plc’ye 100 milyon ₦ (239.297 $)cezaya mal olurken, Fidelity Bank Plc 14,3 milyon ₦ (34.219 $) ceza aldı.