Ülkemizde son periyotta akaryakıt fiyatlarında önemli çalkalanmalar kelam konusu idi. Rusya Ukrayna savaşının da patlak vermesiyle denetimden çıkan akaryakıt fiyatlarında her gün yeni bir artırım haberi geliyordu. Bir müddettir indirim haberleri de gündeme gelmeye başladı. Tekrar benzeri bir indirim haberi de tekrar gündeme geldi. Artık motorine bir indirim gelmesi bekleniyor. Salı gününden geçerli olmak üzere motorin kümesinde 1,04 TL fiyat indirimi bekleniyor.

Motorine indirim beklentisi! İşte yeni fiyatlandırma

NTV’den gelen bilgilere nazaran Pazartesi ve salı günleri ortasında ise akaryakıt kümesinde fiyat değişikliği beklenmiyor. Lakin bölüm kaynaklarından gelen bilgilere nazaran bu gece yarısı motorinin litre fiyatına 1,04 TL’lik indirim gelecek. İndirimle birlikte motorinin litre fiyatı 20 TL düzeyine yaklaşacak.

Savaşın patlamasıyla global pazarda brent petrol fiyatları berbata gitmişti. Bir müddettir ise indirim haberleri de gündeme gelmeye başladı. Bu sabah, beklenen indirimden birinci haber geldi. Şayet kesim kaynaklarının dediği olursa motorinin litre fiyatına pazartesiyi salıya bağlayan gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1,04 TL’lik indirim gelmesi kelam konusu. Yeni indirimle birlikte aktüel fiytlandırma şu biçimde olacak. İstanbul: 21,22 TL -> 20,18 TL, Ankara: 21,32 TL -> 20,28 TL, İzmir: 21,32 TL -> 20,28 TL. Kelam konusu indirim ile ilgili resmi bir güncelleme olmadığını belirtmekte yarar var.