Yeni yılın gelmesi beraberinde artırım haberlerini getirdi. Akaryakıt dalından gelen bilgilere nazaran bu gece motorine bir artırım daha geliyor. Bu gece yarısı 75 kuruşluk bir artırım ile birlikte motorinin litre fiyatı 14 TL‘ye dayanacak.

Farklı kaynaklara nazaran kelam konusu artırımın ileri tarihe ertelenmesi için teşebbüsler yapılmış. Motorinin litresi yeni olarak İstanbul’da 12,74 TL, Ankara’da 12,80 TL, İzmir’de 12,82 TL’den satılıyor. Yapılan birtakım indirimler ile birlikte ÖTV sıfırlanmıştı. 74 kuruş daha artırım gelmesi dahilinde devletin ÖTV alacağı 2,07 TL civarına çıkacak.

Motorine bu gece artırım geliyor!

Dolar kurundaki düşüşe karşın akaryakıt fiyatlarına gelen indirimler pompa yerine ÖTV’ye yansımıştı. 2022’nin birinci gününde benzi, motorin ve LPG’ye artırım yapılmıştı. Üst üste gelen artırımlar reaksiyon çekmesine karşın artık bir artırım haberi daha geldi.

Kelam konusu artırımlardan evvel devletin 61 kuruş civarında bir ÖTV alacağı biliniyordu. 1,21 TL’lik artırımın akabinde devletin ÖTV alacağı 1,82 TL civarına çıktı. Gelecek 63 kuruş artırımla birlikte ÖTV alacağı 2,20 TL civarına çıkacak.

LPG’de ise 0,78 TL’lik devletin ÖTV alacağı var. Bu durum da akaryakıt ve motorine gelecek indirimlerin, pompa yerine ÖTV’ye yansıyacağı manasına geliyor. Dolar kurundaki ani yükselişin denetim altına alınmasına karşın düşmeyen akaryakıt fiyatları vatandaşları endişelendiriyor. Siz yeni artırımlar hakkında ne düşünüyorsunuz?