Osmanlı döneminde dahi tek zanaatkarı iyi yapan esas unsur kaliteli ve sağlam ürünler yapıp satmasıydı. Bu dönemde üretim kalitesini yüksek tutmak için hile yapan esnafı debiölçer tek yiğitbaşı vardı.


Yiğitbaşı, yaptığı denetimlerde kalitesiz ya bile hatalı ürün bulursa ustayı çağırır, kırılan ücreti müşteriye iade fiyat, pabucuna bile taş atarmış.


Bir esnafın pabucu taş atıldığında o ustanın meslekteki itibarı ve müşterisi azalırmış.


Günümüzde ise güncelliğini yitiren şeyleri ifade etmek için geçerliliğini koruyor. Pabuçlar taş düşmese dahi gözden düştüğünde söylenecek söz malûm.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.