Mart ayının sonlarında 2 trilyon dolar düzeyini geri aldıktan sonra, kripto para piyasası kapitalizasyonu, başta Bitcoin (BTC) olmak üzere neredeyse tüm ana varlıklarının düşüş çizgisinden etkilenen bu eşiğin altına geri döndü.

Kripto piyasasında büyük çöküş! Pekala sebebi ne?

Spesifik olarak, piyasaya sıklıkla öncülük eden amiral gemisi dijital varlık, evvelki yedi günün birçoklarında kırmızı renkte süreç görüyor ve fiyatını 11 Nisan Pazartesi gününden bu yana 45.860 dolardan 41.538 dolara düşürdü. Bu oran hafta boyunca %9,42 pahaya tekabül ediyor.

Bitcoin yedi günlük fiyat değişikliği. Kaynak: CoinMarketCap

CoinMarketCap’ten alınan datalara nazaran, dijital varlığın mevcut fiyatı da evvelki 24 saate nazaran %2,23’lük bir düşüş gösteriyor.

Bitcoin’in fiyat hareketinde, önde gelen kripto tüccarı Rekt Capital, 11 Nisan’da BTC’nin iki değerli boğa piyasası üstel hareketli ortalamasını (EMA) muvaffakiyetle tekrar test etmekte başarısız olduğunu belirtti.

8 Nisan’da Rekt, birinci olarak BTC’nin iki kıymetli Boğa Piyasası EMA’sını dayanak olarak yine test etme sürecinde olduğunu vurguladı.

Önde gelen kripto ticareti analisti Michaël van de Poppe, birebir vakitte, yaklaşık 46.881 dolarlık kilit direnç düzeyini başarılı bir biçimde test ederse, Bitcoin’in 56.000 dolarlık fiyata gerçek ilerleyeceğini söyledi.

Bitcoin fiyatının piyasa pahası üzerindeki tesiri

CoinMarketCap datalarına nazaran, düşen fiyatın ittiği Bitcoin’in piyasa bedeli de yedi gün evvelki 87 milyar dolardan şu anki 79 milyar dolara düşerek dramatik kayıplara uğradı.

Öteki büyük dijital varlıkların birden fazla yakın vakitte kıymetlerini kaybettiğinden, tüm kripto piyasasının kapitalizasyonu 2 trilyon doların altına düştü ve basın vaktinde 1,9 trilyon dolardı.

Yedi günlük toplam kripto para piyasa pahası. Kaynak: CoinMarketCap

Mevcut kripto piyasası kapitalizasyonu, yedi gün evvelki 2.14 trilyon dolar pahasındaki kıymetlerinden %11,22’lik bir düşüş olduğunu gösteriyor.

Yasal İhtar: Bu sitedeki içerik yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım spekülatiftir. Yatırım yaparken sermayeniz risk altındadır.