ABD’nin California eyaletinde otomobillere taş atarak huzursuzluk çıkaran 34 yaşındaki Wilson, daha sonra bir polis memuru tarafından durdurulmak istendi, lakin başta polise aldırış etmeyen polise Wilson, daha sonra polise bıçak çekti ve kendi sonunu hazırlamış oldu. Zira polise memuru Wilson‘un bu atağından sonra tek el ateş ile Wilson’u başından vurarak etkisiz hale getirdi.

Kırmızı ışıkta geçti diye polis tarafından öldürüldü!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde yer alan Danvielle ilçesinde, yoldan geçen otomobillere taş atan Wilson isimli siyahi vatandaşın bu hareketi üzerine araç sahipleri polis merkezine şikayette bulundu. Bu şikayet üzerine kavşağa bir grup yollandı. Bunun üzerine olay yerine gelen takımda yer alan bir polis memuru, Wilson’a seslenerek durmasını söyledi. Kulak aldırmayan Wilson yürümeye devam etti, yaya yolundan kırmızı ışıkta geçmesinin akabinde, polis memuru tarafından kırmızı ışıktı geçtiği belirtilerek tekrar uyarıldı. Sonunda Wilson’un yanına gelen polis memuru, Wilson’un kendisine bıçak çekmesinin akabinde Wilson’a tek el ateş ederek başından vurdu ve Wilson olay yerinde hayatını yitirdi.

Aslına bakaranız bu olay içinde bulunduğumuz yılın mart ayında yaşanmıştı, fakat ne sebepten bilinmez, bu olay yine gündem oldu. Gündem olmasının nedenini araştırmaya devam etmekle birlikte bu olayı biz de tekrar sizlerle paylaşmak istedik. Olay imajlarına ise aşağıdaki görüntüden göz atabilirsiniz.

Geçmiş yıllarda Darren Wilson silahsız bir siyah genci öldürmüş ve bu olay ABD’de protesto şovlarına yol açmıştı. İstifa etme zorunda kalan Darren Wilson, mektubunda misyonda kalmasının öteki polisler ve kent halkı için tehlike yaratacağını söz etmişti.

Geçtiğimiz yıl ise tekrar ABD’de Derek Chauvin isimli polis George Floyd’u öldürerek, yalnızca ABD’nin değil, tüm dünyanın yansısını çekmişti. Zira olayın imajları kan dondurur nitelikteydi. George Floyd’u dakikalarca boğazına diziyle basarak öldüren polis memuru Derek Chauvin, ABD’nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinde gerçekleşen protestolar sonrasında vazifeden alınmıştı.