Kuzey Kore, Güney Kore’den K-pop görüntüleri izlediği yahut dağıttığı için en az yedi kişiyi halka açık olarak idam etti. Çarşamba günü yayınlanan rapor herkesi şok etti. Merkezi Seul‘de bulunan Geçiş Devri Adaleti Çalışma Kümesi, devlet onaylı halka açık infazlarda insanların öldürüldüğü ve gömüldüğü Kuzey’deki yerlerin haritasını çıkarmaya yardımcı olmak için 2015’ten bu yana 683 Kuzey Koreli sığınmacıyla görüştü. Küme, son raporunda, Bay Kim’in hükümeti altında bu tıp 23 infazı belgelediğini söyledi.

Bay Kim, on yıl evvel iktidara geldiğinden beri, Güney Kore’den gelen cümbüş dalının Kuzey Korelilerin zihinlerini yozlaştırdığını söylüyor. Geçen Aralık ayında kabul edilen bir yasaya nazaran, Güney Kore cümbüşlerini dağıtanlar vefat cezasına çarptırılabilir. Bay Kim’in taktiği, yasaklı içeriği izlemekten yahut yaymaktan hatalı bulunan bireyleri alenen infaz ederek bir terör atmosferi yaratmaktı.

K-Pop dinledikleri için idam edildiler!

Geçiş Devri Adaleti Çalışma Kümesi, Bay Kim’in yükselişinden bu yana gerçekleşen infazlara ve bir Kuzey Kore kenti ve Çin sonundaki değerli bir ticaret merkezi olan Hyesan’da meydana gelen infazlara odaklandı. Güney Kore’ye sığınan binlerce Kuzey Koreli, Hyesan’da yaşamış yahut buradan geçmiş.

Rapora nazaran, Güney Kore görüntülerini izlemek yahut dağıtmak için yapılan yedi infazın biri hariç tümü Hyesan’da gerçekleşti. Hyesan’da altı olay 2012 ve 2014 yılları ortasında meydana geldi. Vatandaşlar, üç askerin toplam dokuz kurşunuyla öldürülmeden evvel yetkililerin “kınanmış toplumsal kötülük” olarak isimlendirdikleri tüyler ürpertici sahneleri izlemek için seferber edildi. Raporda, “İdam edilenlerin aileleri ekseriyetle infazı izlemeye zorlandı” dedi.