Harmony (ONE) Coin, farklı zincirler ortasında çalışan Ethereum uygulamalarını ölçeklendiren herkese açık ve süratli bir blockchain projesi halinde tanımlanabilir. Harmony (ONE) nasıl çalışıyor? Harmony (ONE) nasıl satın alınır? Harmony (ONE) niye bu kadar çok ilgi görüyor? Harmony (ONE) hakkında merak edilenleri başlıklar eşliğinde açıklıyoruz.

Harmony(ONE) kripto nedir?

Harmony (ONE), her ikisinden de ödün vermeden hem ölçeklenebilirlik hem de ademi merkeziyetçilik sağlama bilmecesini ele almayı amaçlayan blok zinciri tabanlı bir platformdur.

Harmony (ONE), Binance Launchpad’in birinci borsa teklifinin (IEO) bir kesimi olarak Mayıs 2019’da piyasaya sürüldü. Ölçeklenebilirlik ve ademi merkeziyetçilik gayretleri ortasında bir köprü olması hedefleniyor. Data paylaşımını ve takas edilebilir token ve karşılıksız varlık pazarlarının inşasını vurgulayarak “ölçekli ölçekte ademi merkeziyetçilik” sloganıyla inşa edildi.

Ayrıyeten, Harmony iki “düşük” ile yüksek randıman sağlamayı vaat ediyor: gecikme ve maliyetler. Birleştirildiklerinde, platformu gelecekteki ademi merkeziyetçi güvenilmez ekonomiler için temel oluşturma eforlarının merkezine koymaları bekleniyor.

Harmony, 2018 yılında IEO’dan evvel bir şirket olarak başladı. Pekala Harmony’nin (ONE) gerisinde kim var? Silicon Valley’in Consensus Capital’i, Hong Kong’un Lemniscap VC’si ve öbürleri de dahil olmak üzere birden fazla yatırımcı, Nisan 2019’da 18 milyon dolar toplayan bağış toplama teşebbüsüyle ilgilendi. Yatırımcılar, ön ödeme için 12.6 milyar dolar ayırarak şirketin ONE tokenlerinin neredeyse 2,8 milyar dolarını satın aldı.

Harmony, yatırımcılara, data paylaşımı, merkezi olmayan pazarlar, tedarik zinciri izleme, reklam alışverişi, kredi derecelendirme sistemleri ve oyun odaklı, şirketin çeşitli işletmelerde benimsenmesini sağlayacak bir ekosisteme erişim sağlar.

2- BİR nedir?

ONE tokeni, Harmony konsensüs modelinde pay olarak kullanılır. Sahipler blok mükafatları kazanabilir ve sistemin sıkıntısız çalışmasını sağlamak için ödüllendirilebilir.

Harmony, öteki birçok 2. katman (L2) platformu üzere, kendi topluluk simgesi olan Harmony ONE’a sahiptir ve bu, protokolün dünya çapında milyarlarca kişi için açık fikir birliği prosedürlerine yardımcı olma gayesini vurgular.

Harmony ONE belirteci, oylama, süreç fiyatları, gaz fiyatları, stake etme ve ödül kazanma dahil olmak üzere tüm platform aktiflikleri ve imkanları için ödeme yapmak için kullanılır.

Harmony ONE jetonunun Mart 2020’ye kadar dinamik bir enflasyon programı vardı. Daha sonra enflasyon oranı sabit bir yıllık orana değiştirildi.

3- Harmony ONE nasıl çalışır?

Rastgele durum paylaşımının kullanılmasıyla Harmony, ölçeklenebilirliği düzgünleştirir ve süreç ve blok oluşturmayı hızlandırır.

Rastgele durum paylaşımı, gecikmeyi azaltmak için ağın veritabanını modül ismi verilen daha küçük kısımlara ayırmasına imkan tanır. Ayrıyeten, parçalama, ağ tıkanıklığını önlerken neredeyse anlık süreçlere müsaade verir.

Parçalama tekniği, uyarlanabilir bir pay ispatı (PoS) konsensüs sistemi kullanan dağıtılmış bir rastgelelik oluşturma prosedürüne dayanır. Güvenlik, ölçeklenebilirlik ve kolay ve kolay doğrulama bu kombinasyonla mümkündür.

Süratli Bizans Kusur Toleransı protokolü (FBFT), Harmony ağı tarafından kullanılan BFT protokolünün bir çeşididir. FBFT, süreçleri paralel olarak işleyerek Harmony ağının suratını ve verimliliğini artırır. Eşzamanlı olarak Harmony, toplu bir imza kullanarak süreçleri imzalayarak bağlantı maliyetlerini en aza indirir ve 250 yahut daha fazla doğrulayıcının iki saniyeden kısa müddette bir fikir birliğine varmasına imkan tanır.

4- Harmony ONE hangi ağı kullanıyor?

Harmony, 2 saniyelik süreç mutlaklığına ve Ethereum’dan 1000 kat daha düşük fiyata sahip bir Ethereum ağı üzerinde çalışan bir ana ağ içeren açık ve süratli bir blok zinciridir.

Harmony (ONE) blok zinciri, Ethereum ağı üzerine kurulmuş bir L2 blok zinciri platformudur ve geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamalar (DApp’ler) oluşturmasını kolaylaştırır.

Ethereum’un yüksek gaz fiyatları nedeniyle, daha fazla altcoin, DApp’leri geliştirmek için en tanınan ağ olarak Ethereum’u tahttan indirmek gayesiyle ölçeklendirme tahlilleri geliştiriyor. Bu kategorideki başka birçok platformun bilakis Harmony, Ethereum ile rekabet etmek yerine onunla işbirliği yapıyor.

5- Harmony ONE nasıl satın alınır?

Harmony, en kolay biçimde bir kripto para borsası aracılığıyla satın alınabilir; lakin Coinbase uygulaması ve Coinbase cüzdanı Harmony ONE madeni para ticaretine müsaade vermez.

Harmony ONE satın alma adımları aşağıda listelenmiştir:

  • ONE dayanaklı kripto para borsalarını karşılaştırın: Fiyatlar, güvenlik ve ödeme yolları kripto para borsaları ortasında farklılık gösterir, bu nedenle hangisinin size en uygun olduğunu bulmak için biraz araştırma yapmanız gerekir. Yeni başlayan biri olarak geniş bir özellik yelpazesine gereksiniminiz yok ve değişimleri daha sonra istediğiniz vakit değiştirebilirsiniz.
  • Bir platformda ticaret hesabı oluşturun: Hesap oluşturmak istediğiniz borsanın web sitesini ziyaret edin. Sizi, isminiz, e-posta adresinizle başlayarak şahsî bilgilerinizi doldurabileceğiniz ve bir adres ispatı vb. gönderebileceğiniz hesap oluşturma sayfasına götürecek olan “kaydol” düğmesine tıklayın.
  • Hesabınıza para yatırın: Harmony satın almak için banka havalesi, kredi kartı yahut banka kartı yahut bir kripto cüzdanından Bitcoin kullanarak hesabınıza para yatırın.
  • Harmony Satın Al: Akabinde satın almak istediğiniz meblağı girip “satın al” butonuna tıklayarak Harmony satın alma sürecinizi tamamlayın.