Ice Universe’e nazaran, Galaxy S22, Galaxy S22+ ve Galaxy S22 Ultra telefon modellerinin tamamı “Gorilla Glass Victus +” kullanacak. Gorilla Glass Victus +, şu ana kadar akıllı telefonlarda kullanılan en sağlam ekran olarak karşımıza çıkacak. Ayrıntılara yazımızın devamından göz atalım.

Galaxy S22 serisine Gorilla Glass Victus+ müjdesi!

Bilindiği üzere Corning, yaklaşık bir buçuk yıl evvel Gorilla Glass Victus’u tanıtmıştı. Gorilla Glass Victus’un tanıtılmasından sonra ise birçok amiral gemisi telefonda (Galaxy Note20 Ultra’dan başlayarak) ve birtakım güçlü telefonlarda Gorilla Glass Victus ekranlar kullanılmaya başlandı. Bu güçlendirilmiş camın halefi epey yakında olabilir. Çünkü teze nazaran Samsung’un yaklaşan amiral gemilerinde, geliştirilmiş olan bu yeni ekran yer alacak.

Ice Universe’e nazaran, Galaxy S22, Galaxy S22+ ve Galaxy S22 Ultra’nın tümü “Gorilla Glass Victus +” kullanacak. Bunun hem ön hem de art için mi yoksa yalnızca ön için mi olduğu ise şimdi belirtilmiş değil.

Bundan yaklaşık 1 ay kadar evvel The Cat, üç S22 modelinin de cam sırtlı olacağını söylemişti. Lakin art panel için daha eski bir Gorilla Glass sürümü kullansalar bile, yeniden de plastik sırtlı S21 ve S21+ üzerinde bir yükseltme olacaktır. Çünkü S21 Ultra’nın her iki tarafında da Gorilla Glass Victus yer alıyordu. Bu ortada bilmeyenler için Gorilla Glass Victus’a ilişkin bir görüntüyü aşağıda sizler için paylaştık.

Bu ortada Samsung Galaxy S22 Ultra’nın ardında birtakım özel camların olacağı sav ediliyor. Sızdırılan bir teknik özellik sayfasında tekrar Corning tarafından geliştirilen Üstün Clear Glass’tan bahsediliyor. Bu özel cam, tıpkı vakitte yansımaları ve parlamayı azaltacak.

Üstteki iki S22 kukla modellerini incelediğimizde, art camın çok parlak bir yüzeyi olmadığını görüyoruz. Hatta daha çok mat bir manzaraya sahipler. Bu ortada S22 ve S22+ modellerinin Pembe Altın, Yeşil, Siyah ve Beyaz renk seçenekleri ile gelmesi bekleniyor, Ultra’nın ise Bordo, Yeşil, Siyah ve Beyaz renklerde olması bekleniyor. Doğal olarak, çok çeşitli birinci taraf aksesuarları da olacak.

Kore medyası Galaxy S22 Unpacked aktifliğinin 8 Şubat’ta gerçekleşeceğini bildirse de. Samsung tarih ile ilgili şimdi resmi olarak bir açıklama yapmış değil.