En İyi SSD Web Barındırma 2022
1 numara. Site Alanı

jonathan griffin. Editör, Hosting Uzmanı, SEO Geliştiricisi ve SEO Danışmanı.
“SiteGround’un SSD barındırması inanılmaz derecede iyi bir değer, zengin bir dizi özellik ve hızlı barındırma desteği sunuyor. Daha fazla kaynak, SuperCacher’larının (MemCached, OpCache), öncelik desteği ve 30 günlük premium özelliklerinin tümünü sunan GrowBig planlarını öneriyorum. standart olarak yedekler.”
Yukarıdaki derecelendirmeler şu şekilde hesaplanır:
1311 müşteriler.
- Dosyaların ve Veritabanlarının tümü Katı Hal Sürücüleri kullanılarak sunulur.
- Paylaşımlı, Bulut ve Tahsis Edilmiş Sunucularda 10-30 GB SSD depolama.
- Nihai hız için NGINX, SuperCacher, Ücretsiz CDN, HTTP/2 ve PHP 7.
- 10 dakikalık yanıt süresi ile 7/24 Teknik Destek
- GrowBig veya GoGeek planları ile ÜCRETSİZ 30 günlük Premium yedeklemeler.
- GoGeek Planlarında Site Hazırlama
Para iade garantisi
30 gün
Gelişmiş Önbelleğe Alma
Mevcut
2 numara. A2 Barındırma

jonathan griffin. Editör, Hosting Uzmanı, SEO Geliştiricisi ve SEO Danışmanı.
“A2 Hosting, SSD Barındırma ve hızlı destek de dahil olmak üzere tüm en son teknolojileri vaat eden çok güçlü bir ürün yarattı. Bu kesinlikle kısa listenize eklemeniz gereken bir ürün. Tüm özelliklerinden yararlanmak için Turbo planlarını öneriyoruz (A2 İçin Optimize Edilmiş Site) Accelerator, Railgun, HTTP/2 ve daha fazlası) ve hesap başına çok daha fazla kaynak içerir.” ‘
Yukarıdaki derecelendirmeler şu şekilde hesaplanır:
59 müşteriler.
- Tüm planlarda sınırsız SSD Depolama.
- Turbo Sunucu, Sınırsız Veri Aktarımı ve A2 İçin Optimize Edilmiş Önbellek (LiteSpeed, Memcached, PHP 7 ve OPcache, SSD’yi içerir).
- ÜCRETSİZ Hackscan, Yedeklemeler ve Güvenlik Duvarı.
- A2 Optimize Edilmiş WordPress Eklentisi, performans ve güvenlik optimizasyonları sağlar.
- Standart olarak Ücretsiz SSL ve HTTP/2 Etkin.
- Ücretsiz CloudFlare CDN’si.
Para iade garantisi
30 gün
Gelişmiş Önbelleğe Alma
Mevcut
#3. TMDHosting

jonathan griffin. Editör, Hosting Uzmanı, SEO Geliştiricisi ve SEO Danışmanı.
“Yüksek kaliteli paylaşımlı barındırma seçerken, istediğiniz iki ana şey vardır: Birincisi, Memcache, OpCache, SSD Barındırma ve NGINX gibi dinamik önbelleğe almayı içeren yüksek teknoloji ürünü bir yığın. İkincisi, iyi bir destek departmanı sorgularınıza hızlı bir şekilde yanıt verir ve WordPress Kurulumu gibi temel görevlerde yardımcı olmaya isteklidir.”
Yukarıdaki derecelendirmeler şu şekilde hesaplanır:
47 müşteriler.
- Linux veya Windows Barındırma Seçimi
- Sınırsız SSD depolama alanı ve Ücretsiz Etki Alanı.
- Performans için OpCache, Memcache, NGINX, SSD Depolama ve HTTP/2.
- Yardımlı yazılım yüklemeleriyle 7/24 Hızlı Teknik Destek.
- Ücretsiz SSL, cPanel ve Canlı Kötü Amaçlı Yazılım Koruması.
- Ücretsiz Spam Uzmanları.
Para iade garantisi
60 gün
Gelişmiş Önbelleğe Alma
Mevcut
SSD Barındırma Hakkında
SSD kullanmanın birçok avantajından bazılarına göz atacağız, SSD depolama sunan bir web barındırıcısına kaydolmanın neden iyi bir fikir olduğunu açıklayacağız.
Yukarıda, incelediğimiz ve SSD Depolama sunan tüm barındırma şirketlerinin bir listesini bulacaksınız. Kenar çubuğundaki Filtre Aracımızı kullanarak tüm SSD Hosting İncelemelerimize göz atabilir ve Puan, Fiyat ve diğer birçok özelliğe göre filtreleme yapabilirsiniz. Bazı durumlarda, SSD’lerin yalnızca belirli planlarda mevcut olduğunu görebilirsiniz, bu nedenle lütfen satın almadan önce kontrol edin.
SSD’ler Nasıl Çalışır?
SSD’lerin neden HDD’lerden çok daha iyi olduğunu anlamanın anahtarı, her birinin nasıl çalıştığı hakkında biraz bilgi sahibi olmaktır.
- HDD’ler – Bunlar, eski tarz bir plak çalara benzer şekilde çalışır. Milyarlarca küçük alana bölünmüş, “tabak” adı verilen dairesel bir manyetik malzeme plakasına sahiptirler. Bu alanların her biri bir “1” depolamak için mıknatıslanır veya bir “0” depolamak için manyetikliği giderilir. Bu, verilerin ikili basamaklar halinde saklanmasını sağlar, yani “101110101”. Konuyla ilgili ayrıntılı bir makaleyi buradan okuyabilirsiniz.
- SSD’ler – Bunların hareketli parçaları veya dönen diskleri yoktur. Bunun yerine, veriler bir NAND flash havuzuna kaydedilir. Bitler hücrelerde saklanır ve her hücre belirli bir voltaja yanıt verir. SSD’lerin nasıl çalıştığına dair ilginç bir makale burada bulunabilir. HDD’lerle ilgili sorun, verilerin sıralı bir şekilde depolanmamasıdır. Dönen bir tablaya bağlı olduğundan, kol aradığı bir veri parçasını bulacaktır ve ardından bir sonraki veri parçasını bulmadan önce tablanın tekrar dönmesini beklemesi gerekebilir.
Tersine, SSD’lerde herhangi bir mekanik parça bulunmadığından, verilerin sıralı bir şekilde saklanmaması önemli değildir.
SSD Barındırmanın Avantajları
Bir SSD Sunucunun avantajları, daha iyi performans, daha fazla güvenilirlik ve daha verimli (yani daha az enerji kullanmak) ile ilgilidir. Bunları aşağıda biraz daha ayrıntılı olarak inceledik:
1. Artan Performans
Araştırmalar, web sayfalarınızın yükleme süresinin dönüşüm oranlarınız, sitede geçirilen süre ve ziyaretçi memnuniyeti üzerinde önemli bir etkisi olduğunu göstermektedir. Siteniz ne kadar iyi olursa olsun, yavaş bir siteniz varsa ziyaretçileriniz başka yerlerden ürün alacak veya satın alacaktır.
Geleneksel HDD depolamaya göre performans artışını görselleştiren bazı grafikler oluşturduk. Grafikler için veriler technofaq’tan alınmıştır, ancak diğer birçok kıyaslama testi benzer sonuçlar vermektedir.
1.1 Gecikme
İki grafik, hem SSD hem de HDD için gecikmeyi (tepki süresi) gösterir. İlk grafik herhangi bir yükü olmayan (yani neredeyse hiç trafik olmayan) bir sunucudur ve ikincisi, yük altındaki bir sunucu ile ilgilidir. Paylaşılan bir barındırma sunucusu oldukça sık olarak makul miktarda yük altındadır ve bu nedenle ikinci grafiğin gerçek dünyada yaşanması çok daha olasıdır. Sonuç ne kadar düşük olursa o kadar iyidir.
Gecikme, özellikle WordPress, Drupal ve hatta Magento gibi veritabanı odaklı uygulamalarda sayfa hızında önemli bir fark yaratabilir. Gördüğünüz gibi, örneğin aynı anda birden fazla dosya yüklerken, veritabanlarını sorgularken ve hatta disk önbelleğe almayı kullanırken SSD depolama, yük altında önemli ölçüde daha hızlıdır.
1.2 G/Ç Performansı ve Verim
Giriş/Çıkış İşlemleri olarak da bilinen G/Ç Performansı, bir darboğaz oluşmadan önce diskte yapılabilecek aramaların sıklığı ile ilgilidir.
Burada görebileceğiniz gibi, G/Ç verimi söz konusu olduğunda SSD’ler HDD’lerden en az 15 kat daha hızlıdır. Bu, WordPress veya diğer İçerik Yönetim Sistemleri gibi yüksek G/Ç dinamik uygulamalardaki hızı büyütür.
2. Daha İyi Güvenilirlik
SSD’lerde mekanik ve hareketli parçalar bulunmadığından, geleneksel HDD’lere göre çok daha az aşınma ve yıpranma yaşarlar. Technofaq’a göre SSD’lerin arıza oranı sadece %0,5, HDD’lerin arıza oranı ise %2 ile 5 arasındadır. Bu, SSD’leri dört ila on kat daha güvenilir hale getirir.
Sadece bu değil, aynı zamanda bir sorun meydana geldiğinde, SSD’ler tarafından sunulan artan verim, yedeklemelerin önemli ölçüde daha hızlı geri yüklenebileceği anlamına gelir.
3. Daha Çevreci – Enerji Tasarrufu
SSD’lerin hareketli parçaları olmadığı için geleneksel HDD’lerden çok daha az ısı üretirler. Bir veri merkezi içinde önemli bir güç kaybı olan soğutma, önemli ölçüde tasarruf sağlayabilir. Sadece bu da değil, SSD’ler yalnızca 2-5 watt, HDD’ler ise 6-15 watt tüketiyor. Her sunucunun dört adede kadar diske sahip olabileceğini düşündüğünüzde, tasarruflar toplanır.
SSD Barındırmanın Dezavantajları
Birkaç dezavantaj, SSD’lerin maliyetiyle ilgilidir ve aşağıda özetlenmiştir:
1. Pahalı
SSD barındırma genellikle geleneksel HDD barındırmadan çok daha maliyetlidir ve tipik SSD’ler eşdeğer kapasite için yaklaşık beş kat daha pahalıdır. Yani teknoloji geliştikçe fiyatlar düşüyor.
Sonuç olarak, bu tür şirketler genellikle kullanabileceğiniz disk alanı miktarı konusunda daha sıkı kısıtlamalara sahiptir ve genellikle daha pahalıdır. Yine de ayda fazladan birkaç dolara değer.
2. Sunucu Başına Daha Düşük Kapasite
HDD’ler yaklaşık 4 TB’a kadar kapasiteye sahip olabilirken, SSD’ler önemli ölçüde daha azdır. 1TB SSD mevcut olsa da, çoğu barındırma sağlayıcısı maliyet nedenleriyle daha küçük SSD’ler kullanır. Sonuç olarak, disk tahsisinizin HDD barındırmada alabileceğinizden çok daha az olduğunu göreceksiniz.

jonathan griffin Editör, SEO Danışmanı ve Geliştirici.
Jonathan Griffin, tüm yayınlarımızda günlük editoryal operasyonları yöneten Web Yöneticisi Editörü ve CEO’sudur. Jonathan, dokuz yılı aşkın tecrübesiyle The Webmaster ve The Search Review için Geliştirme, Barındırma ve SEO konuları hakkında yazıyor. Jonathan ayrıca SEO geliştirici hizmetleri sunan kendi SEO danışmanlığını yönetmektedir. Site yapısı, strateji, Şema, AMP ve teknik SEO konularında uzmandır. Jonathan’ı Twitter’da @thewebmastercom olarak bulabilirsiniz.
Hakkında Sayfamızda Jonathan Griffin hakkında daha fazla bilgi edinin.
Bir cevap yazın