Cep telefonu satın alırken tercihlerimize nazaran makul konulara bilhassa dikkat ederiz. Rastgele bir durumda her vakit bakmamız gerekenler ortasında pilde bulunuyor. Bugün DxoMark sayesinde şu anki en âlâ pile sahip telefonun hangisi olduğunu öğrendik.

DxoMARk sıralamaları artık fotoğrafçılıkla hudutlu değil, telefonlarımızın daha birçok istikametini ele alıyorlar. Bu durumda, pil üzere bu temel bileşenin çalışma verimliliğini ölçen kurum, pil konusundaki listesine yeni bir isimi ekledi.

Oppo tedbirler alıyor

Bildiğiniz üzere piller konusunda başta Xiaomi ve Oppo olmak üzere Çinli markalar elbet tartışmasız önderler. Oppo Reno 6 5G DxOMark sıralamasında 96 puan alarak en yeterli bataryaya sahip cep telefonu olmayı başardı. Böylelikle bu testte tabi olan aygıtlar ortasında en âlâ telefon oldu.

Bir pilin kalitesini ölçmek kelam konusu olduğunda dikkate alınması gereken birçok faktör vardır. Bu durumda bile aygıt 4300mAh‘lik bataryasına karşın testte harika bir performans sergilemiş oldu.

Aslında bu pilin sunduğu özellikleri ölçen kurum, iki gün dokuz saatten daha fazla müddette aygıtı şarj etmeden kullanmayı başardı. Bu elbet mükemmel bir şey. Mantıksal olarak, kaynakları çok fazla tüketen uygulamalar olmadan orta seviyede kullanımdan ve o sırada büsbütün optimize edilmiş bir işletim sisteminin de katkısından bahsetmezsek olmaz.

Lakin yalnızca bu nedenlerden dolayı en düzgün pil değil, birebir vakitte çok süratli şarj olduğu için de aygıt birinci. Telefon 65W‘lık bir şarj gücüne sahip olduğundan, yalnızca 22 dakikada pilin %80‘inin şarj edilmesini sağlıyor. Şarj süreci yalnızca 35 dakikada %100 tamamlanabiliyor. Bu nedenlerden ötürü kurum, şu anda en âlâ pile sahip cep telefonu olduğunu düşünüyorlar.

Her şeyi olumlu değil

Her zamanki üzere, testte hem olumlu hem de olumsuz sonuçlar çıkabiliyor. Olumlu olarak aygıt, kullanım ve şarj suratı açısından yüksek şarj verimlilik sunuyor. Ayrıyeten, %50’nin altında sadece 5 dakikalık şarjla 10 saate kadar kullanım kazanabileceğini de vurguluyorlar.

Olumsuz olarak, aramalarda bataryanın sunduğu kullanım mühletinin ortalamanın altında olduğuna inanıyorlar, bu yüzden telefonun en çok bocalayacak istikameti aramalar oluyor. Bu telefonun şu anda ülkemizde satışı yok lakin bu mevzuda öne çıkan bir akıllı telefon arıyorsanız bu aygıtı sizlere önerebiliriz.