TIME mecmuası, SpaceX ve Tesla‘nın kurucusu Elon Musk‘ı ‘Yılın Kişisi’ olarak seçti. Kripto para yorumlarıyla gündemden düşmeyen Musk bu yıla damgasını vuran isimler ortasında yer alıyor.

Mecmuanın açıklamasında “Dünyanın en varlıklı adamının bir meskeni yok ve son vakitlerde servetini satıyor. Uyduları yörüngeye fırlatıyor. Parmağının bir hareketiyle borsa yükseltiyor. O, gezegenimizi kurtarmayı ve bize yaşamamız için yeni bir tane bulmayı amaçlayan bir adam. SpaceX, ile Amerika’yı uzay seyahatinde öbür bir boyuta taşıdı. Otomobil şirketi Tesla ile öncülük ettiği milyarlarca dolarlık elektrikli araç pazarının üçte ikisini denetim ediyor” sözleri kullanıldı.

Elon Musk “Yılın Kişisi” seçildi

Dünyanın en varlıklı isimleri ortasında yer alan Tesla ve SpaceX çalışmalarıyla da bu yıla damgasını vurdu. Musk’ın 2003 yılında kurduğu elektrikli araba devi Tesla ile otomotiv bölümünde öncü bir marka diyebiliriz. ABD’de geçerli olacak olan zenginler için oluşturulan yeni vergiden “kaçmak” için paylarının bir kısmını satan Musk vakit zaman kripto parada da gündemi tutuyor.

Musk’ın yorumları sayesinde Dogecoin şu anda olduğu yere yükseldi diyebiliriz. Twitter hesabından bir çok hususun gündemini belirleyen Musk 2021 yılına iz bırakan bir isim oldu.