Twitter’da çok önemli bir kitle üzerinde denetim sahibi olan Elon Musk artık Twitter’ın en büyük hissedarlarından biri haline geldi. Musk, dünyanın en tanınan toplumsal medya platformlarından biri olan Twitter’da yüzde 9,2 pay almış. Bu bilginin internete sızmasının akabinde Tesla CEO’sunun Twitter’ın en büyük hissedarlarından biri olduğu ortaya çıktı.

ABD Menkul Değerler ve Borsa Kurulu’ndan Pazartesi günü yapılan dosyalama, elektrikli araba üreticisi Tesla’nın CEO’sunun sürpriz hareketini ortaya çıkardı. SEC belgesi Musk tarafından Pazartesi günü imzalandı. Musk, payları satın alma nedenleriyle ilgili çabucak rastgele bir açıklama yapmadı.

Elon Musk, Twitter’ın en büyük hissedarlarından biri oldu!

Elon Musk Twitter üzerinden attığı tweetlerle önemli bir kitleye hakim. Bilhassa kripto paralar ile ilgili attığı her tweette adeta dal üzerinde denetim sahibi olan Musk artık bu platformdaki en kıymetli hissedarlarından biri haline de geldi. Musk’ın bu atağı kısa müddette internette de olay oldu.

İki haftadan kısa bir müddet evvel Elon Musk üstteki tweeti attı. Bloomberg bilgilerine nazaran Musk’ın yüzde 9,2’lik Twitter payı kendisini şirketteki en büyük hissedar yapacak. Bu ölçü, kurucu Jack Dorsey’in yüzde 2.25’lik konumunun dört katından fazla.