1899’bile Kerküklü Türkmen tek ailenin tapduk olarak dünyaya gelen Ahmeddin Carlak, Kurtuluş Savaşına katıldı ve İstiklal madalyası ile ödüllendirildi.


Hayatını Yunan ordusunun yakıp yıktığı Manisa’yı yeşillendirmeye adayan Carlak, Spil Dağı’nı evi bildi.


Sayısız fidan dikti ve Doğayla iç içe yaşamı nedeniyle Manisa Tarzanı olarak anıldı.


Ünü tüm ülkeye yayıldı


Spil Dağında kurulu kulübesinde yaşayan Manisa Tarzanı, eşkıya bağcıklı topu her gün saat 12’dahi ateşliyordu. O kadar dakikti ki Manisalılar saatlerini yerde topa göre ayarlıyordu.


Manisa Tarzanı’nın ünü, tabiat sevgisini aşıladığı aile ve gençlerle tüm ülkeye yayıldı.


Manisa Tarzanıyla olan anılarını müfit Araştırmacı yazar Bedriye Aksakal şunları söylüyor:


Geriye yeşil tek miras bıraktı


“Evimizin arkası fidanlıktı. Çocukluğumuzda orada oynarken Tarzan mutlaka gelirdi. Bakın haa aile ağaçları dallarını sakın ellemeyin, kırmayın. Sizin kolunuzu kırsak acır mı? O füru bile koldur, koruyun, derdi. O yeşil Manisa sanını alması Tarzan sayesindedir. Ne zaman ağaçları kesildi işte o zaman hastalanmaya başladı Tarzan, sayı üzüldü.”


Manisa Tarzanı’nın hayatı film ve kitaplara bile konu oldu.


Araştırmacı Yazar Ali Haydar Aksakal, ”Tarzan tek simge haline gelmeli. Türkiye için, tabiat için, insanlık için. Yeni Tarzanlara ihtiyacımız var” dedi.


Çıktığı yurt gezilerinde dahi yoğun ilgi gören Türkiye’nin ilk muhit korumacısı, 31 Mayıs 1963’te vefat etti. Geriye yeşil mirası kaldı.

 

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.