Radyo ve Televizyon Üst Konseyi (RTÜK) Disney Plus Türkiye için 10 yıllık lisans verdi. Disney Plus ülkemizde epeyce merak edilen bir platformdu. Netflix ve Amazon Prime üzere yayın akışlarında olmayan bir çok Marvel imali dizi Disney Plus‘da yer alıyor. Hal bu türlü olunca Türkiye’deki Marvel hayranları da Disney Plus Türkiye beklentisi içine girmişti.

Artık bu hayranların hayalleri gerçek olacak diyebiliriz. Disney’in çevrimiçi dizi ve sinema yayın platformu Disney Plus 10 yıllık yayın lisansı almış durumda. Artık platform Türkiye’de de faaliyet gösterebilecek.

Disney Plus bekleyenlere müjde! Türkiye’ye geliyor

The Walt Disney Company, Disney Plus’ı birinci olarak 2019’da faaliyete geçirdi. Pandeminin gelmesiyle sinemaların ilgi görmemesi ve karantinalar yüzünden konutta vakit geçirmek isteyen insanların sayısı artınca artık yayın akışları eskisinden daha değerli hale geldi.

Bu durumu fark eden Disney Company de kendi üretimlerini Netflix gibisi bir yayın akışıyla sunmaya karar vermiş durumda. Yurt dışında epey ilgi görmesine karşın ülkemizde hale faaliyet göstermeyen Disney Plus için artık nihayet bu durum değişecek.

Radyo ve Televizyon Üst Heyeti (RTÜK), Disney Plus’a Türkiye’de 10 yıl boyunca yayın yapabilmesini sağlayacak yayın lisansını verdi. Disney Plus Marvel, Star Wars ve National Geographic üretimlerine yer verecek. Şimdi platformun fiyatlandırma bilgisi hakkında bir ayrıntı sunulmadı.