Samsung, Galaxy Note serisini rafa kaldırdıktan sonra, bu yıl içerisinde geri dönüş yapma talihi yok denecek kadar az üzere görünüyor. Fakat Samsung, bir sonraki büyük Unpacked etkinliğinde bizi tekrar de şaşırtabilir. Bu aktiflikte iki değil üç yeni katlanabilir aygıt modelini tanıtabilir.

Yeni bilgilere nazaran, pazarın en düzgün katlanabilir telefon üreticisi Samsung‘un bu yıl piyasaya sürülmek üzere “B4” ve “Q4” kod isimli iki yeni katlanabilir aygıta ek olarak birde “N4” olarak bilinen üçüncü bir katlanabilir aygıt geliştirdiğini gösteriyor.

Samsung bu seneye katlanabilir aygıtlarla hükmedecek

B4” kod isminin Galaxy Z Flip 4‘ü temsil ettiğini varsayabiliriz. Flip 3, “Bloom” olarak biliniyordu. Bu ortada, Fold 3‘ün “Q3” atamasına sahip olduğu göz önüne alındığında, “Q4” muhtemelen Galaxy Z Fold 4 ile kontaklı olabilir.

N4 nasıl bir aygıt olacak?

Bu gizemli “N4” aygıtının ne cins bir aygıt olabileceğinden emin olmak için kâfi bilgiye şimdi sahip değiliz. Bildiğimiz kadarıyla bir çift kulaklık yahut yepisyeni bir katlanabilir aygıt olabilir. Bununla birlikte, Samsung‘un bu yıl içinde yesyeni bir üçüncü katlanabilir aygıtı piyasaya sürmesi ihtimaline karşı, ikinci teoriye daha gerçek bir mümkünlük üzere görünüyor.

Lakin bu noktada Samsung‘un B4 ve Q4’ün yanında N4 aygıtını geliştirmesi dışında hiçbir şey tam olarak kesin değil. Bununla birlikte, üçüncü bir katlanabilir aygıt dizaynının Samsung’un serisini süsleyebileceği fikri çok uzak da görünmüyor. Şirket, her türlü katlanabilir ve yuvarlanabilir aygıt prototipini deniyor ve sergiliyor.

Samsung, sıra dışı katlanabilir aygıt dizaynlarıyla ilgili sayısız patent aldı ve geçen yıl katlanabilir ekranlar için gelecek vizyonunu da ortaya koymuştu. Şirket, yuvarlanabilir aygıtlar için katlanabilir ekran teknolojisi kullanmayı düşünüyor, yani “Rollable Flex” ve ayrıyeten “Flex Note” olarak isimlendirilen katlanabilir bir dizüstü bilgisayar tasarladı.

Fakat gizemli “N4” kod isminin geçen yıl gösterilen evvelki kavramlardan rastgele biriyle irtibatlı olup olmadığı hala bilinmiyor. Daha fazlasını öğrenir öğrenmez, teknolojioku grubu olarak sizlere çabucak haber vereceğiz.

Teknolojioku‘nun YouTube hesabına katılın ve Samsung aygıtlarının anlık haber güncellemelerini ve derinlemesine incelemelerini süratlice görün.