Bitcoin (BTC) birikimi son haftalarda ve aylarda yavaş yavaş artıyor ve Finans tahlilleri ile bilinen Finbold’un da belirttiği üzere birikim cüzdanlarının sayısı son vakitlerde tüm vakitlerin en yüksek düzeyine ulaştı. Fakat bilgiler, Bitcoin’in yükseliş eğilimini sürdürmek için balinaların dayanağından mahrum olabileceğini işaret ediyor!

Datalar, Bitcoin’in balinaların dayanağından mahrum olabileceğini gösteriyor!

Bununla birlikte, BTC fiyat düzeyi ile ilgili olarak Bitcoin zincir üstü birikim modellerine bakıldığında, 1 BTC’den (küçük balık) daha az varlığa sahip olan sahiplerin sayısı ile 1.000 – 10.000 BTC aralığında varlığa sahip olanlar (balinalar) ortasında bir boşluk olduğu açıktır.

Bilhassa, Bitcoin varlıklarındaki Ekim 2020’den bu yana yaşanan değişim, 12 Mart’ta zincir üstü data platformu Ecoinmetrics tarafından vurgulandığı üzere, balinalar dağıtılırken daha küçük sahiplerin sayısının değerli ölçüde artmaya devam ettiğini gördü.

Bitcoin balinaları ve küçük balıklar şu anda iki farklı dünya gibiler. Balinalar dağılırken küçük balıklar yarın yok olacakmış üzere birikiyorlar. Balinalar olmadan, üst taraflı bir trend için kâfi momentum olduğu ise kuşkulu görünüyor. Elbette bu içeriğimizde yer alan bilgilerin yatırım tavsiyesi niteliğinde olmadığını ayrıyeten belirtelim.

BTC birikimi. Kaynak: Ekoinmetri

Platform, bu türlü bir tutarsızlıkla, balinalar olmadan amiral gemisi dijital varlığının üst taraflı yörüngesine devam etmesi için kâfi ivmenin olacağının bilinmeyen olduğuna dikkat çekti.