Birden fazla Apple iPhone 13 kullanıcısı şaşırtan bir sorunla uğraşıyor. Kullanıcılar aygıtlarını fabrika ayarlarına sıfırlama ve güncelleme üzere süreksiz tahlillerin sonuçsuz kaldığını belirtti. Görünüşe nazaran telefonlarının ekranı rastgele pembe/mora renk alıyor ve sebebi aşikâr değil.

Apple iPhone 13 aygıtlarda şaşırtan problem!

Sorun, Weibo üzere platformlarda akan şikayetlerle Çin’de yaygın üzere görünse de, başka bölgelerden dağınık raporlar var. Pembe ekran meselesine ayrıyeten gecikmeler, donmalar, otomatik yine başlatmalar ve öbür sıkıntılar eşlik edebilir. Sorun kalıcı bir şey üzere görünmüyor ve kendi kendine gelip devam ederek aralıklı olarak ortaya çıkıyor. Dikkat çeken bir başka özellik ise ekran pembeye döndüğünde durum çubuğu simgelerinin ve başka bilgilerin çoklukla görünmeye devam etmesi.

@BossLianbo’nun Weibo’daki bir raporu, Apple’ın resmi müşteri hizmetlerinin bunun bir donanım sorunu olmadığını söylediğini ve tahlil olarak sistemi güncellemeyi önerdiğini söylüyor. Ayrıyeten müşteri hizmetlerinin, uygulama ve iOS sürümleri ortasındaki uyumsuzluğu ortadan kaldırmak için tüm uygulamaları en son sürüme güncellemeyi önerdiği bildiriliyor. Lakin hiçbir şey yardımcı olmuyorsa, Apple, aygıtları değiştirmeyi teklif ediyor.

Şimdiye kadar, pembe ekran sorunu, iPhone 13, iPhone 13 Pro ve hatta iPhone 13 Pro Max kullanıcılarından sorunun raporlarının ortaya çıktı. Yani tüm iPhone 13 serisi bu eşsiz sorunla karşı karşıya diyebiliriz.