Petrol fiyatlarındaki düşüş bir kaç gündür devam ediyor. Brent petrol 100 doların altına inerek şubat sonundaki düzeyine gelmiş durumda. Bu da direkt olarak akaryakıt fiyatlarında bir indirime sebep oluyor. Akaryakıt ve motorine bu akşam prestijiyle bir indirim daha gelmesi bekleniyor.

Bölüm kaynaklarından alınan bilgiye nazaran; 17.03.2022 Perşembe gününden geçerli olmak üzere, akaryakıt kümesinde 62 kuruş; motorin kümesinde 1 TL fiyat indirimi bekleniyor. Kesin sayılar şimdi açıklanmadı lakin mümkün indirim pompaya yansıyacak.

Akaryakıt ve motorine bir indirim daha! İşte yeni fiyatlar

Akaryakıt hali hazırda 1.76 lira, motorin ise 0,86 lira geriledi. Böylelikle İstanbul’da akaryakıt 18,66 lira, motorin ise 19,70 liradan satılmaya başlandı. Petrol fiyatlarında düşüşün devam ederse daha fazla indirim de yaşanacaktır.

Rusya Ukrayna savaşının patlak vermesiyle akaryakıt fiyatlarında önemli bir artış kelam konusu olmuştu. Savaş fiyatlandırılmasına geçilen dünyada akaryakıt fiyatları, altın ve dolar fiyatları patladı.

Lakin artık brent petrolün fiyatının düşmesiyle birtakım gelişmeler yaşanmaya başladı. Düşüşler direkt olarak akaryakıt fiyatlarında indirim olarak karşımıza çıkıyor. Yaşanan savaş hala devam ederken ne olacağı tabi ki bilinmeyen. Lakin iki taraf da müzakere çalışmaları yapıyor. 17 günden fazladır devam eden savaş ile birlikte FED faiz kararı da piyasayı etkileyecek bir başka etken olarak karşımıza çıkıyor.