Teknoloji araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner’a nazaran, bu yılın birinci üç çeyreğinde 1,04 milyardan fazla akıllı telefon satıldı; bu, 2020’nin birinci dokuz ayına nazaran neredeyse 88,6 milyon fazla.

2021’in birinci iki çeyreğinde yıllık bazda çift haneli bir artışın akabinde, global akıllı telefon satışları bu yılın üçüncü çeyreğinde yıllık yüzde 6,8 azaldı.

Covid-19 pandemisinin neden olduğu radyo frekansı ve güç idaresi entegre devreleri üzere temel bileşenlerin kıtlığı, global olarak akıllı telefon üretimini geciktirerek son devirde satışlarda düşüşe neden oldu. Bu durum fiyatları da olumsuz tarafta etkiledi.

Tıpkı vakitte son aylarda yaşanan Döviz kurundaki artışlar, artan bu fiyatlara tabir yerindeyse tuz biber oldu. Hal bu türlü olunca, arz-talep istikrarını bozuldu ve son kullanıcılar satış noktasında hudutlu seçeneklerle karşı karşıya kaldı.

Ancak umudunuzu yitirmeyin, hala düşük bütçeler ile alabileceğiniz epey hoş özelliklere sahip akıllı telefon modelleri mevcut. Biz de Teknoloji oku olarak uygun fiyatlı bu modelleri sizler için bir ortaya getirdik.

İşte 1500 – 2000 TL fiyat aralığında yer alan en yeterli akıllı telefonlar!

LG K41S

Fiyat: 1.986,56 TL

LG K41S

Ekran Boyutu:
6.55 İnç

Dahili Depolama:
32 GB

Bellek (RAM):
3 GB

Batarya Kapasitesi:
4000 mAh

Çizgi Sayısı:
Çift Çizgi

Süratli Şarj:
Yok

5G:
Yok

4.5G Takviyesi:
Var